K. JEROME – Three men in a boat

Auteur: Jerome K. Jerome
Genre: Klassieker, humor
Uitgever: Penguin, 2012
Aantal bladzijden: 169
ISBN: 9780241956823
Gelezen: Engels, maart 2018

Korte samenvatting

Deze klassieker gaat over drie Britse mannen die besluiten een reis te maken in klein bootje over de Theems. Dit besluit nemen ze nadat de mannen erachter komen dat ze van alles en nog wat ‘mankeren’. Of dat echt zo is, laten we even in het midden. In het boek nemen de mannen je mee in hun reis langs de Theems, waar natuurlijk van alles en nog wat gebeurd.  Met het eerste hoofdstuk van hun reis is de toon al gezet.

Schrijfstijl

De beeldende manier van schrijven zorgt ervoor dat deze klassieker makkelijk weg te lezen is. Tijdens de reis vallen de mannen van de een op de andere bijzondere gebeurtenis. Ondertussen vertelt de ik-persoon in zeer beeldende beschrijving anekdotes over wat hij meegemaakt heeft.

Waarom ik dit boek kocht

Ik kocht dit boek in een tweedehands boekenwinkeltje in februari 2016 in Falmouth (Zuid Engeland) vanwege de aansprekende cover en grappige titel. Op de achterkant van het boek staat een quote uit het boek over het leven, waardoor mijn interesse al helemaal gewekt was. Uiteindelijk heb ik het boek pas twee jaar na aankoop gelezen. Het is niet mijn favoriete genre. Voor de Hebban Reading Challenge (een boek met een getal in de titel) heb ik deze klassieker uit de kast gehaald en eindelijk een kans gegeven.


“I do not blame the dog (contenting myself, as a rule, with merely clouting his head or throwing stones at him), because I take it that it is in his nature. Fox-terriers are born with about four times as much original sin in them as other dogs are, and it will take years and years of patient effort on the part of us Christians to bring about any appreciable reformation in the rowdiness of the fox-terrier nature. “

Een echte Engelse klassieker

Dit boek is een goed begin als je graag een boek in het Engels wil lezen, maar je hier nog niet veel ervaring mee hebt. Het zou dus ook een prima boek zijn om voor school te lezen. De verhaallijn is simpel (één verhaal met daarin anekdotes als uitstapjes) en de hoofdstukken zijn overzichtelijk. Door de vermakelijke anekdotes is het makkelijk om geboeid te blijven. Tijdens het lezen liet mijn beeldende fantasie mij regelmatig hardop lachen, ik hoorde de mannen namelijk zo al praten in een overdreven Brits accent. Op de een of andere manier moest doet het mij steeds denken aan Monty Python. Daar praten de personages ook steeds met een behoorlijk Brits accent. Mocht je later de film ooit kijken, dan zijn de personages ook echt zo uitgebeeld. De fantastisch bedachte quotes maken het boek compleet.

Ik geeft dit boek drie sterren. Het is niet helemaal mijn genre en zou het niet nog eens lezen, maar ik heb er geen spijt van dat ik dit boek gelezen heb. De verhaallijn zou me ook zeker nog wel bijblijven. Het is geen spannend boek, maar door de anekdotes blijft het interessant. Heb je moeite met Engels lezen en het echt begrijpen? Dan is het een aanrader de film ondertussen of achteraf te kijken. Omdat het boek en de film op chronologische volgorde verteld worden, is de film een handige steun bij het lezen van het boek.


“’If you never try a new thing, how can you tell what it’s like? It’s men such as you that hamper the world’s progress. Think of the man who first tried German sausage!”

Mijn waardering: 
 

Klassieker Jerome - Three men in a boat cover
Jerome – Three men in a boat

Three Men in a Boat [Jerome K Jerome] Full Movie- With Subtitles.

Een reactie plaatsen