Suus

Waar ik het lastig vind om anderhalf uur stil te zitten voor een film, kan ik mij uren vermaken met een boek op schoot. Het is alleen zo jammer dat al deze uren lezen en plezier op de een of andere manier verdwijnen in mijn geheugen. Zodra ik een paar andere boeken gelezen heb, ben ik het verhaal meestal al weer bijna kwijt. Vaak kan ik nog wel een gevoel oproepen bij een bepaald boek (leuk, saai, bijzonder, inpsirerend) maar ben ik het precieze gevoel al snel weer kwijt en weet ook eigenlijk niet meer precies te vertellen waar het boek over gaat.

Vandaar dat ik besloten heb om na ieder gelezen boek even stil te staan en er wat over te schrijven. Door de woorden op papier te zetten kan ik zo nu en dan nog even teruggaan naar het gevoel van een boek, zonder het opnieuw te hoeven lezen.

Het soort boeken dat ik lees is behoorlijk variërend. Ik ben een snelle lezer en lees wel graag boeken waar ik naderhand even over na moet denken. Ik ben dol op schrijvers die  out of the box denken en met twists of verhaallijnen uit onverwachte hoek komen. Qua genre kom ik vaak uit op psyschologische thrillers/horror/mysterie. Mijn favoriete schrijvers op dit moment zijn Stephen King vanwege zijn eindeloos zieke fantasie en Haruki Murakami door zijn bijzondere twists en prachtige beeldende manier van schrijven. Ook de Mileniumserie van Stieg Larsson (afgemaakt door David Lagercrantz) staat bovenaan op mijn favorietenlijstje.

Naast (psychologische) thrillers lees ik tegenwoordig ook graag waargebeurde verhalen en biografieën. Ik vind het heerlijk om andermans ware gedachten te lezen en te lezen hoe andere mensen het leven ervaren. Als je een bizar verhaal leest met daarachter het idee dat het ook nog echt gebeurd is, geeft het een extra speciaal tintje. Al moet het boek dan wel een onderwerp hebben waar ik nieuwsgierig naar ben, anders werkt het ook niet.

Naast lezen word ik erg blij van mooie muziek en quotes, ben ik graag buiten en aan het hardlopen, hou ik van tekenen (ben ik niet zo goed in) en haken.